Защо Idol-ът Невена отива на съд...

Отговорът от шефката на Вирджиния Рекърдс Саня Армутлиева
9 ное 2009 17:00, Петя Славова
120
Защо Idol-ът Невена отива на съд...
Саня Армутлиева. Снимка: Вирджиния Рекърдс

След като стана ясно, че Вирджиния Рекърдс така и не успя да се разбере с айдълката Невена, компанията реши да продължи спора в съда.

Защо двете страни не успяха да се договорят, потърсихме отговор от директора на компанията Саня Армутлиева.

Госпожо Армутлиева, миналата седмица се потвърдиха предположенията, че Вирджиния Рекърдс ще се срещне с айдълката Невена Цонева в съда. Какво се случи, че компанията предприема тази крайна мярка?

Срещата в съда е най-цивилизованият и логичен начин да се разреши един такъв принципен спор. Невена Цонева твърди, че вече няма договор с нас, а пък ние и нашите адвокати сме убедени, че договорът е действащ. Съдът ще установи коя позиция е вярната.

В интервю за Dnes.bg през септември казвате, че винаги сте работили с Невена в посоката, в която тя е искала да се движи кариерата й. Защо тогава се стигна дотук?

След всяка нейна медийна изява напоследък ние все повече се изненадваме от твърденията й. Още при първите си срещи с нея след победата й в Мюзик Айдъл ние водихме дълги разговори за това каква музика иска да пее, как си представя бъдещето си и какви са мечтите й. Тя категорично заяви желанието си да пее модерна поп музика.

Подборът на песните за дебютния й албум беше направен от музикални продуценти с безспорен усет за модерната музика (става дума за Миро Гечев и Дара Орешкова от 2AM студио), чието мнение както тя, така и ние много ценим. Дори и една от най-хубавите й песни – "Не изчезвай", с която тя участва в българския конкурс за Евровизия, беше написана за нея от Миро Гечев.

Принципно като правило за всеки нов проект се обръщаме към най-актуалните и талантливи професионалисти в областта на модерния звук, и то не само в България.

Нашата позиция не се е променила. Ние вярваме в това, което сме направили, доказателство за което са огромното количество номинации и награди, които тя и нейният албум спечелиха за много кратък период от време, както и успехът на новите й парчета „Името ми” и „Zoom”.

Явно междувременно музикалните й предпочитания са се променили.

Все пак виждате ли грешка и във вас? Имаше ли нещо, което не дадохте, а Невена искаше от вас?

Отнасяме се критично към себе си във всеки един момент и не се възприемаме като безгрешни, но Невена винаги е създавала впечатлението, че е доволна от това, което й се случва, и че то съвпада с желанията й. Може би е трябвало да бъде по-открита и категорична в комуникацията си с нас. Честно казано, не мога да се сетя дори и за едно нещо, което тя да е поискала по отношение на музикалния й репертоар или имидж, което ние да не сме изпълнили, включително това да има колаборация с Моранди.

Още по темата

Какво поведение трябва да има един артист, сключил договор с голяма компания?

Няма значение дали има договор с голяма или с малка компания. Въпросът е, че всяка от страните – продуцент и мениджър, от една страна, и изпълнител, от друга – поема ангажименти в името на общата цел – успеха на техния проект на всички нива – от феърплея в медиите и рекламата до живите участия на артиста.

В цялата развлекателна индустрия договорите между продуценти и изпълнители са дългосрочни, защото кариерата на един артист се гради с години, с много албуми и с последователна и умна стратегия и инвестиции.

Ето защо всеки един артист, освен талант, трябва да притежава и редица други качества, за да е успешен, като например: реална самооценка, силна индивидуалност и характер, интелект, любопитство към света, креативност, желание за участие в целия творчески процес и т.н.

Дори и да има различия, те най-често са градивни, когато артистът знае какво иска и са преодолими чрез общуване.

Защо се случва това – неправилно разбиране на договора или неправилно разбиране на статуквото на „звездите“?

Не бих могла да правя обобщения в тази връзка. Всичко е строго индивидуално.

Знаете ли дали Невена има вече друг продуцент?

Не, а и не би могла да има, защото тя все още има договор с нас.

Как според вас ще се развият нещата оттук нататък?

Съдът ще реши!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***
18
0
 
0
 
! Отговори
Боратко Батков преди 14 години
Санчето, като моя бивша работодателка, която с невероятен кеф напуснах, е толкоз ***, че няма накъде. Префърцунения й начин на изразяване вероятно създава впечатление у хората за наличието на интелект, но това впечатление е лъжовно. Тази *** беше основния организатор на атаките срещу торент-тракерите и по-долнопробна *** от нея не познавам!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Милата Невена незнае какво иска и е все недоволна. Ама като иска да пее чалга да ходи в поп-фолк айдъл не в мюзик айдъл.
16
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Така! Видяхме 3 интервюта с въпросната госпожа. Къде е сега интервюто с Невена по темата?!?!"професионалисти в областта на модерния звук" .. пълен ШИТ! Ще ме извиняват от Вирджиния!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 14 години
Стефанов, абе ти на някакви хапчета ли си ?! Това е Интернет, не е духовната семинария. Ако някой му се вижда нецензурен езика, да върви в операта. Там всичко е културно. Да ви ... недоклатените интелектуалци.
14
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 14 години
До 7 - Красива е, несъмнено, но ти, колега, се държиш неприлично. Говори си така сред приятелите си. Тук не е прието да се правиш по този начин на "голям мъж". Съжалявам, ако това те кефи - значи избиваш комплекси и всичко, което говориш, е реализуемо само в твоите мечти.
13
0
 
0
 
! Отговори
Petya преди 14 години
Имам чувството, че Слави Трифонов е дръпнал Невена да я продуцира като чалгаджийка... дано да не е така
12
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Преди години Принс беше изписал "SLAVE"/"РОБ"/ на лицето си. Мисля, че беше пак във връзка със звукозаписната му компания.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
красива жена е Саня:)
10
0
 
0
 
! Отговори
Тина преди 14 години
до номер 7баси, колкото си вулгарен и отвратителен.. думи нямам
9
0
 
0
 
! Отговори
student преди 14 години
Точно такива хора - големите плъсти продуценти преебават музиката. Изкуството вече е повече бизнес отколкото изкуство. Искам просто да се заслушате каква музика се е правило през 70те, и 80те години. Да ви кажа честно виждам повече хора на ретро партитата по дискотеките, от колкото на комерса. Тъжно е...
8
0
 
0
 
! Отговори
Федята преди 14 години
Аре бе те хората са и давали каквото си е поискала и сега се цупи ! Според мене тя самата няма идея какво иска и как да изглежда музиката и .Това че преди си е записала парчетата по този начин и сега не и харесват си е лично нейн проблем , а не на Саня Армутиева ! А и според мене със Саня Армутиева се работи много спокойно и най вече успешно , но това че "Айдълката" имам няккави неадекватни претенции е тъпо от найна страна !
7
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 14 години
Вярно, вярно. Доста добър *** е това ...
6
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Невена не им играе по свирката и затова се стигна до тук....
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Костов отново ви прецака.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия некадърници от Вирджиния Рекърдс БГ понеже много ги бива затова половината им звезди избягаха при пайнер, а другата половина на 7 години издават албум. Сега Невена им била виновна за това че от тях нищо не става.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вярно че прилича на нея :)
2
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
Разстрел за такива Престъпници.
1
0
 
0
 
! Отговори
Дарси преди 14 години
Тая ми прилича на Къди.